vrijdag, 10. november 2006 - 10:39

Tankstation mag open blijven

Amersfoort

De gemeente Amersfoort ziet verbetering in de situatie van het tankstation Tinq aan de Soesterweg, nu er dagelijks een personeelslid is dat toezicht houdt. De gemeente ziet daarom op dit moment geen reden om de procedure tot sluiting van het tankstation door te zetten. Dat is de conclusie naar aanleiding van een reactie van Tinq op het voornemen tot het toepassen van bestuursdwang. Vorige week zette het college de eerste stappen om tot sluiting over te kunnen gaan.

Belangrijkste zorgpunt van het college was het ontbreken van toezicht bij het benzinestation, waardoor de kans op calamiteiten en incidenten te groot is. Daarom besloot het college te starten met een procedure om tot sluiting over te gaan.

Tinq heeft daarop gereageerd, onder meer met de mededeling dat er vanaf eind oktober gedurende de openingstijden dagelijks toezicht is met de komst van een nieuw vast personeelslid. Volgens het college verandert de situatie daarmee zo wezenlijk, dat ze nu afziet van verdere stappen om het station te gaan sluiten.
Provincie:
Tag(s):