maandag, 20. februari 2006 - 23:36

Tankwagen met LPG op het ‘slechte pad’

Amsterdam

Al ruim 30 jaar ging het goed, en maandag liep het helemaal in de soep. Bij een woning aan de Westhavenweg kwam de firma Primagaz, net als de afgelopen 30 jaar LPG afleveren. Omdat de vaste chauffeur niet kon werd er een vervanger gestuurd. De man vergat echter te vragen wat de procedure bij de houten woning in het Amsterdamse Westelijk havengebied was. En daar ging het fout……

De woning ligt afgelegen en is alleen bereikbaar via een klein onverhard weggetje, dat eigenlijk te smal en modderig is voor de 20 ton wegende tankwagen. De chauffeur reed het pad op om de tank van de familie te vullen. Eenmaal klaar wilde de chauffeur achteruit rijden en kwam hij, na wat steken, met de tankwagen tegen een paar palen terecht. De vrachtwagen begon weg te zakken in de berm en dreigde de sloot in de kieperen.

De bewoners van het houten huis waren behoorlijk geschrokken. ‘Al dertig jaar krijgen we gas en altijd komt de tankwagen achteruit naar het huis. De chauffeur rolt dan een slang uit en vult zo onze gastank' aldus de bewoonster.

De brandweer kwam in de loop van de avond ter plaatse om de gevaarlijke situatie in ogenschouw te nemen. Het enige wat zij konden doen was het paadje voorzien van licht. Een particuliere telekraan zal in de loop van de avond/nacht de tankwagen liften en weer op het rechte pad zetten.
Provincie:
Tag(s):