woensdag, 1. november 2006 - 14:43

TAPAS menu op open dag Middelburgse universiteit

Middelburg

VWO studenten die woensdag 8 november naar het gotische stadhuis van Middelburg komen voor de open dag van de Roosevelt Academy krijgen kleine (academische) versnaperingen oftewel een LAS TAPAS menu.
LAS is de afkorting van Liberal Arts and Sciences: een brede universitaire bachelor opleiding waarbij studenten meerdere vakken combineren.

Liberal Arts and Sciences is in Amerika heel bekend, in Nederland minder zo. Het is heel geschikt voor VWO-ers en studenten met HBO-propedeuse die nog niet kunnen of willen kiezen of juist voor het brede in de opleiding gaan. Roosevelt Academy is een internationaal university college van de Universiteit Utrecht. RA is vooral ook in trek bij studenten die internationaal georiënteerd zijn, want alles gaat in het Engels, een derde van de studenten komt uit het buitenland en het internationaal erkende bachelor honors programma biedt mogelijkheden voor masters in het buitenland.

Op de open dag op 8 november kunnen bezoekers kiezen uit een menu van "LAS gerechten": korte colleges waarin liberal arts en sciences vakken kunnen worden geproefd. Zie het programma hieronder voor de keuzes. Behalve de intellectuele kost, zal er ook echte eetbare TAPAS worden geserveerd door de huidige Roosevelt Academy studenten die nu Spaans leren. Voor de ouders is er ook Spaanse wijn.

Aan het eind van de middag kan de finale van het debat tournooi van de Nederlandse University colleges worden bijgewoond.
Provincie:
Tag(s):