dinsdag, 23. mei 2006 - 8:47

Tapcursus voor vrijwilligers OLS

Stramproy

Alle vrijwilligers die in aanmerking komen om te worden ingedeeld als tapper bij een van de evenementen rondom het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS), krijgen binnenkort een korte cursus. De OLS-organisatie streeft ernaar een geweldig evenement te organiseren, waarbij netheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan! Ook een goed getapt glas bier levert hier een belangrijke bijdrage aan.

De sectie Personeel en Catering organiseert een instructie-avond in samenspraak met Brouwerij Lindeboom. Alle vrijwilligers die bij hun aanmelding opgaven dat zij ervaring hebben met tappen, worden hiervoor uitgenodigd. Zij krijgen een algemene inleiding over bier en tapinstructies door de brouwerij en worden daarna uitgenodigd achter de tap plaats te nemen om hun ervaring aan te tonen. Zo kunnen de organisatie en de mensen van de brouwerij zich een beeld vormen van de prestaties.

De tapinstructie wordt gehouden in Ut Opsjùpperke en krijgt een informeel karakter doordat ook alle sectieleden van de OLS-organisatie een uitnodiging krijgen deze avond te bezoeken. Het door de cursisten getapte bier moet tenslotte toch genuttigd worden.
Provincie:
Tag(s):