dinsdag, 5. december 2006 - 19:10

'Tarief Kleine Kernen' Deeltaxi succesvol

Tilburg

Het experiment 'Tarief Kleine Kernen' van de Deeltaxi Midden-Brabant is een groot succes. Reizigers kunnen met de Deeltaxi tussen het Centraal Station Tilburg en diverse kleine kernen in Midden-Brabant extra voordelig reizen. Mede dankzij de positieve resultaten van de onlangs gehouden enquête is besloten het experiment vanaf 1 januari 2007 voor onbepaalde tijd voort te zetten.

De gebruikers van de Deeltaxi waardeerden de mogelijkheden en uitvoering van het experiment 'Tarief Kleine Kernen' met een gemiddeld rapportcijfer van 8,6. In de loop van volgend jaar wordt aan de hand van de vele suggesties uit de enquête bekeken welke wijzigingen doorgevoerd worden.

Het doel van het experiment is het beter bereikbaar maken van de kleine kernen met het openbaar vervoer. In de avonduren en weekeinden rijden er namelijk geen of weinig buurt- of streekbussen. De inwoners of bezoekers zijn op deze tijdstippen dus vooral aangewezen op eigen vervoer. Het lage tarief geldt alleen voor het Deeltaxivervoer van en naar het CS Tilburg. Hiervoor is gekozen omdat reizigers op het CS Tilburg op bijna alle streekbussen en treinen kunnen overstappen.
Provincie:
Tag(s):