dinsdag, 26. september 2006 - 12:42

Tasjesdief na zwempartij gepakt

Breukelen

Op maandag 25 september kon een autokraker na een achtervolging worden aangehouden. Rond 18.45 uur parkeerde een vrouw haar auto op het Zandpad. Zij liep naar een woning om daar iemand op te halen. Toen zij zich in de woning bevond, hoorde zij enkele doffe klappen. Toen zij naar buiten keek, zag zij dat twee jongelui in haar auto inbraken en er op een brommer met haar tas vandoor gingen.

Twee familieleden van de vrouw bedachten zich geen moment en gingen in een auto achter de verdachten aan. Bij de achtervolging kwamen de auto en bromfiets met elkaar in botsing, waarna de bromfiets en de twee opzittenden onderuit gingen. De verdachten lieten hun buit, de tas, achter en sprongen in de Vecht.

Eén van de achtervolgers, een 27-jarige man uit Breukelen, liet dat niet op zich zitten en sprong ook in de Vecht. De verdachten klommen aan de overkant op de kant, vlak daarna gevolgd door de achtervolger. Hij wist één van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Utrecht, in te halen. De Utrechter gaf hem daarop een vuistslag, waarop de man uit Breukelen hem een vuistslag terug gaf, de verdachte tegen de vlakte ging en zijn verzet opgaf. Op aandringen van de man uit Breukelen zwom de aangehouden verdachte met hem naar de overkant. Daar werd de verdachte even later aan de politie overgedragen.

Er werd een onderzoek naar de andere verdachte ingesteld, maar ondanks de inzet van een politiehond werd hij niet meer aangetroffen. Naar de herkomst van de bromfiets wordt een onderzoek ingesteld. Alle goederen bleken nog in de gestolen tas te zitten, al was het navigatiesysteem dat in de tas zat wel gesneuveld. De aangehouden verdachte is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):