vrijdag, 6. oktober 2006 - 17:02

TBC bij medewerker van ’s Heeren Loo Opmaat

Bedum

De Afdeling Tuberculosebestrijding van de GGD Groningen is een gericht contactonderzoek gestart na het constateren van TBC bij een medewerker van ‘s Heeren Loo Noord-Nederland, locatie Opmaat in Bedum. De longarts in het ziekenhuis heeft de longtuberculose vastgesteld bij de medewerker en behandelt de patiënt met medicijnen. De patiënt is thuis. Er is geen besmettingsgevaar meer voor anderen.

Zoals gebruikelijk voert de GGD Groningen een gericht contactonderzoek uit in de privésfeer en op het werk van de patiënt. De medewerker werkt in een administratieve functie en heeft geen intensieve contacten met cliënten van ’s Heeren Loo Noord- Nederland. De medewerkers en cliënten van ’s Heeren Loo zijn geïnformeerd over het contactonderzoek.

Om de verspreiding van de ziekte te voorkomen wordt bij elk nieuw ontdekt geval van tuberculose de GGD ingeschakeld

Tuberculose is een vorm van longontsteking waarbij de patiënt kan klagen over hoesten, gewichtsverlies, moeheid, nachtzweten en soms koorts. De ziekte begint vaak sluipend zodat de patiënt de symptomen aanvankelijk afdoet als een griepje, dat wel weer zal overgaan. De klachten blijven echter bestaan en verergeren langzaam in de loop van weken tot maanden. Door het hoesten worden de bacteriën die de ziekte veroorzaken in de directe omgeving van de patiënt verspreid waardoor anderen de bacterie binnen kunnen krijgen..
Provincie:
Tag(s):