dinsdag, 16. mei 2006 - 22:45

Te koop......PSV Stadion

Eindhoven

R. Westerhof, voorzitter van PSV stelde in een overleg met de gemeente Eindhoven voor het PSV station dan maar te verkopen. Voegen hem zouden Amerikaanse partijen wel geïnteresseerd zijn in de exploitatie van het Philips Stadion. De Eindhovense voetbalclub kampt al jaren met geld problemen in 2005 meldde het Eindhovens Dagblad dat de totale schuld van de club geraamd werd op 113 miljoen euro, exclusief de restschuld op het stadion van 90 miljoen euro.

Westerhof wilde van de gemeente Eindhoven een gemeentegarantie zodat PSV een goedkopere lening voor het stadion zou kunnen afsluiten. Dit zou de club jaarlijks zo’n 4 miljoen euro aan rente schelen.

Maar de Eindhovens raadsleden willen geen uitzondering maken voor de voetbalclub omdat men bang is dat andere instellingen dan ook zullen aankloppen voor een goedkopere lening. In een boze reactie liet Westerhof aan wethouder Don weten dan het stadion maar te gaan verkopen. De PvdA-fractie en de VVD sloegen een garantiestelling echter niet meteen uit. Ze willen eerst overleg met de werkgroep en dan het voorstel van B & W afwachten. Volgens Westerhof is dit te laat!
Provincie:
Tag(s):