maandag, 31. juli 2006 - 14:33

Te snel rijden kost 11 bestuurders het rijbewijs

De politie van het district IJsselland heeft in het afgelopen weekend elf rijbewijzen ingevorder van bestuurders die het met de maximum snelheid niet zo nauw namen. In totaal konden zes automobilisten en vijf motorrijders hun roze papiertje inleveren en kregen bovendien een proces-verbaal voor de gepleegde snelheidsovertreding.

In Sibculo werden zaterdagavond op de Rijksweg N36 een 24-jarige automobilist uit Hardenberg en een 33 jarige bestuurder uit Almelo staande gehouden. Zij reden met hun voertuigen respectievelijk 171 en 170 kilometer per uur, waar maar 100 kilometer is toegestaan. Zij konden hun rijbewijs inleveren en kregen een proces-verbaal op de koop toe.

Zaterdagmiddag werden op de Lemelerweg in Lemele diverse snelheidsovertredingen geconstateerd. Een 36-jarige motorrijder uit Meppel reed met een gecorrigeerde snelheid van 132 km/u waar maximaal 80 km/u gereden mag worden. Ook een 32-jarige motorrijder uit Kampen reed daar met dezelfde snelheid als zijn voorganger en dus 52 km/u te hard.
Een 48-jarige autobestuurder uit Nijverdal reed daar 57 km/u te hard en een 48-jarige motorrijder reed 52 km/u te hard. Van allen werd het rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Op de Den Huizen in Balkbrug reed een 26-jarige autobestuurder uit Barendrecht 51 km/u te hard. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens droegen hij en zijn drie passagiers geen gordel, waarvoor een bekeuring volgde.
Eveneens een 19-jarige automobilist uit Dedemsvaart werd daar staandegehouden. Hij reed 125 km/u waar maximaal 60 km/u is toegestaan. Beide mannen waren hun rijbewijs kwijt en een bekeuring rijker.

Zondagmiddag reed op de Braambergerweg in Slagharen een 21-jarige automobilist 51 km/u te hard, waar maximaal 60 km/u is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Heinoseweg in Heino werd zondagmiddag het rijbewijs van een 36-jarige motorrijder uit Raalte ingevorderd. De snelheid van de man werd in Zwolle vastgesteld op 139 km per uur. Omdat hij geen gehoor gaf aan het stopteken, kon hij uiteindelijk in Heino tot tot stoppen worden gedwongen.
Invordering van zijn rijbewijs en een proces-verbaal waren het gevolg.
Op diezelfde weg werd zondagmiddag ook het rijbewijs van een 26-jarige motorrijder uit Raalte ingevorderd. Zijn snelheid was 146 km per uur waar 80 km/u is toegestaan.
Provincie:
Tag(s):