woensdag, 8. februari 2006 - 13:21

Te snelle exportkentekens op de bon

Barneveld

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 7 februari 2006 op de rijksweg A1 in de gemeente Barneveld tussen 10.00 uur en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Zevenentwintig bestuurders van voertuigen voorzien van export- en buitenlandse kentekens zijn daarbij direct staande gehouden. Zij rekenden hun snelheidsboete direct af. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 169 km/uur, terwijl daar 120 km/uur was toegestaan.
Dit heeft het KLPD woensdag bekend gemaakt.

Bij de radarwagen passeerden 6189 voertuigen. Hiervan reden er 278 te snel. In totaal zijn er 23 voertuigen met een buitenlands- of een exportkenteken staande gehouden. In 14 gevallen was er sprake van een auto met aanhangwagen, die slechts 80 km/uur mochten rijden.

In totaal inde de Verkeerspolitie 1200 euro aan boetes. Tegen de Nederlandse bestuurder die 175 km/uur reed is proces-verbaal opgemaakt. De overige bestuurders krijgen nog bericht thuis. Er vielen ook bekeuringen voor het rijden met een mobiele telefoon in de hand (2), rijden over de vluchtstrook en niet tonen rij- en kentekenbewijs.

Op dinsdag verwisselen er op de automarkt in Utrecht diverse auto’s van eigenaar. De voertuigen gaan vaak rechtstreeks naar het buitenland en worden voorzien van een zogenaamd export kenteken. Het was de Verkeerspolitie opgevallen dat met deze voertuigen op de rijksweg A1 vaak hard werd gereden. Om het vervolgingstraject zo kort mogelijk te houden besloot de Verkeerspolitie, Unit Wolfheze, deze bestuurders direct staande te houden.

Voor de toekomst kan hier een preventieve werking van uit gaan, wat weer ten goede komt van de verkeersveiligheid op het traject Utrecht – Duitse grens. Het KLPD zal in de toekomst meer van dit soort controles uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):