dinsdag, 25. juli 2006 - 22:11

Te warm om te fietsen, te gezellig om weer weg te gaan

Voor de duizenden mensen die deze week naar Drenthe zijn gekomen voor de Drentse Fiets 4Daagse is er nog volop vertier. In diverse Drentse dorpen en steden zijn er markten, braderieën, muziekfeesten, wandelingen en andere activiteiten. Zo is op de 35e editie van de Zweeler Markt in het pittoreske Drentse dorp Oud-Aalden vandaag een nieuwe kermisattractie geboren: het zweeffietsen.

“Het is weliswaar nu te warm om te fietsen in Drenthe, maar het is echt te gezellig om weg te gaan�, aldus Ieke Knoop van het Recreatieschap Drenthe. “Alle gemeenten in de provincie Drenthe bruisen deze week van de activiteiten.�

In de gemeente Coevorden, in de dorpen Aalden en Zweeloo, vindt op dit moment de Zweeler Markt plaats. Een gezellige warenmarkt met optredens voor jong en oud en een gezellige kermis op de historische Brink in Oud-Aalden. En dat men de fietser een warm hart toedraagt, bewijst de kermisexploitant van de zweefmolen. Hij introduceerde vandaag het zweeffietsen. Op een fiets zwevend door de lucht kan men toch een beetje verkoeling zoeken .

Daarnaast kunnen de deelnemers tijdens het verblijf in de prachtige provincie een bezoek brengen aan de leuke stadjes en knusse en vrolijke dorpen. En na een rustige wandeling of een bezoek aan een van de vele musea en galerieën kan men heerlijk genieten van een verfrissende drank op de vele terrassen die de provincie te bieden heeft.
Provincie:
Tag(s):