maandag, 27. november 2006 - 7:15

Te weinig bescherming voor werknemers sociale diensten

Den Haag

Driekwart van de sociale diensten moet meer maatregelen nemen om de werknemers te beschermen tegen agressieve en gewelddadige klanten. Ook andere instellingen voor uitkeringen en werkbemiddeling schieten hierin tekort. Er is wel aandacht voor het probleem maar op de werkvloer worden niet genoeg maatregelen genomen.

Dit is de conclusie van een rapport van de Arbeidsinspectie dat naar de Tweede Kamer is gestuurd door staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De inspectiedienst bezocht 437 van de 643 betrokken instellingen in Nederland: sociale diensten, vestigingen van UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) en CWI (Centrum voor Werk en Inkomen). Nam bij de sociale diensten 74 procent te weinig maatregelen op het gebied van agressie en geweld, bij de CWI's ging het om 65 procent. Bij alle bezoeken aan het UWV constateerde de inspectie overtredingen; hieruit zijn echter geen algemene conclusies te trekken omdat maar twaalf van de 32 instellingen zijn geïnspecteerd.
Provincie:
Tag(s):