donderdag, 2. november 2006 - 11:45

Teachers TV neemt kijkje in Groningen

Groningen

Een reportageploeg van het Britse Teachers TV is twee dagen in Groningen om een indruk te krijgen van het lespakket ‘Lang leve de liefde’. De ploeg maakt opnamen in Veendam bij het Winkler Prins College en bij de GGD Groningen. In Veendam wordt een les bijgewoond die in het kader van het lespakket wordt gegeven. Op 1 november wonen de Britten een docententraining bij op de GGD.

Het lespakket “Lang leve de liefde’ gaat over veilig vrijen, relaties en seksualiteit en is gericht op de basisvorming in de klassen 2 en 3 van het VMBO. Veilig vrijen is een thema in het pakket. Er wordt aandacht besteed aan het voorkomen van hiv, andere soa en ongewenste zwangerschappen.

Naast kennisoverdracht wordt aandacht besteed aan het stimuleren van een positieve, verantwoordelijke houding over seksualiteit. De meeste nadruk ligt op het oefenen in het praten en onderhandelen over veilig vrijen, aangeven van eigen grenzen en gebruik van condooms en anticonceptie.

GGD Groningen verzorgt sinds enkele jaren in de maand november docententrainingen. Verder ook bijscholingen en intervisiebijeenkomsten voor leraren in het VMBO onderwijs die met het lespakket aan de slag willen. ‘Lang leve de liefde’ is door SOA-AIDS Nederland ontwikkeld lespakket. Het pakket bestaat uit een leerlingenmagazine, een video en/of DVD en een docentenhandleiding.

Teachers TV is een digitaal kanaal dat best practices uit de onderwijspraktijk wil delen met leraren in Engeland. Met het in Groningen opgenomen programma willen ze Engelse leraren laten zien hoe educatie op gebied van seksualiteit in Nederland vorm gegeven wordt. Teachers TV heeft ook een website:www.teachers.tv.
Provincie:
Tag(s):