donderdag, 8. juni 2006 - 21:50

Team Politie IJsselland wordt 20e tijdens RoParun

IJsselland

Het RoPaRunteam van de politie IJsselland dat het afgelopen Pinksterweekend meedeed aan de Roparun is in deze wedstrijd 15e geworden bij de recreatieteams en 20e in het overall klassement. In totaal deden er 200 teams mee. De Roparun is de langste non stop estafetteloop ter wereld en loopt over een afstand van 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam.

Het team van de politie IJsselland startte afgelopen zondagnacht om 1 uur vanuit Parijs. Via het glooiende landschap van Noord-Frankrijk ging het richting de Frans-Belgische grens. Via Antwerpen, waar de St. Annatunnel, een oude voetgangerstunnel met houten roltrappen, moest worden genomen, kwam men uit in de de havens van Antwerpen. Hierna kwam het team bij Putte Nederland binnen.

Via de Brabantse plaatsen Ossendrecht en Bergen op Zoom, waar vele honderden mensen langs de kant van de weg stonden om de atleten aan te moedigen, ging het over de Krammersluizen richting Rotterdam. Op dit stuk moest het team afrekenen met een stevige tegenwind.

In Rotterdam aangekomen, voerde de route langs de Daniël de Hoedkliniek, (een van de doelen die de stichting Roparun ondersteunt). Hier werden de atleten emotioneel onthaald door de patiënten van deze kliniek. Via de Erasmusbrug ging het richting de Coolsingel. Op dit stuk van het parcours moest het team nog de strijd aan gaan om de 19de plaats met "Team Peltenburg" en "Team Den Helder".

Uiteindelijk finishte het team van politie regio IJsselland op maandagmiddag om 15.24.14 uur als 20e op de Coolsingel,met een achterstand van 2 minuut 20 op "Team Peltenburg" en een voorsprong van 1 minuut 19 op "Team Den Helder". De wedstrijd werd gewonnen door "Team Tieleman EECV-runner".

Korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg en directeur bedrijfsvoering Lieke Sievers stonden op de Coolsingel te wachten om het team binnen te halen. Het totale traject werd door de acht lopers afgelegd in 38 uur, 24 minuten en 14 seconden. Daarmee liep het een gemiddelde snelheid van 13,8 km/h.

Naast de lopers bestond het team onder meer uit vier begeleidende fietsers, zes chauffeurs, drie masseurs, twee personen voor de catering en een teamcaptain.

De wedstrijd heeft ten doel, geld in te zamelen voor de stichting Roparun. Deze stichting ondersteunt projecten die het leven van kankerpatiënten veraangenamen. Zij doen dit onder het motto: "Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Volgende week zal bekend worden gemaakt, welk bedrag het team van politie IJsselland heeft ingezameld.
Provincie:
Tag(s):