vrijdag, 14. april 2006 - 0:38

Team Zwitserleven Booth/Dercksen veertiende bij Princess Sofia Cup

Op donderdag 13 april 2006 eindigde Team Zwitserleven Booth/Dercksen op de veertiende plaats in de Tornado-klasse van de Prinsess Sofia Trophy. Daarmee mochten de Nederlanders niet naar de finale race op vrijdag. Halverwege het evenement nam de wind af en viel het olympische duo terug van een vijfde plek. De Australiërs Darren Bundock en Glenn Ashby gaan aan de leiding, gevolgd door de Grieken Iordanis/Kostas en de Duitsers Gaebler/Struckmann. De top tien van het klassement strijdt morgen volgens het nieuwe olympische format om eremetaal in de finale.

De condities waren op zowel woensdag als donderdag licht te noemen. In tegenstelling tot gisteren verliepen de starts van Booth en Dercksen vandaag wel goed. Ze kwamen redelijk voorin bij de bovenboei aan, maar konden vervolgens die positie niet vasthouden. Dercksen: “We hebben in zoveel windgaten gezeten, dat de resultaten uitbleven.� De Nederlanders zetten een dagserie van 25-15-24 op het scorebord. Dercksen: “Er is een hoop werk aan de winkel.

Zodra we dubbel trapeze kunnen staan, is er niets aan de hand. Neemt de wind af, dan merken we de trainingachterstand. We moeten veel meer tijd en energie in het varen bij lichte omstandigheden stoppen.� Mitch Booth en Herbert Dercksen zijn de initiatiefnemers van de nieuwe Volvo Extreme 40-klasse, waarmee tijdens vijf stopovers van de Volvo Ocean Race een Grand Prix wordt gevaren.

Daardoor konden ze afgelopen winter minder tijd investeren in hun olympische campagne. Dercksen over het missen van de finale bij de Princess Sofia Trophy: “Je ziet hoe professioneel de sport is. De teams die in de laatste maanden hebben door getraind, doen het hier goed. Wij richten ons dit jaar op het EK en WK Tornado. Dat zijn tevens de meetmomenten van NOC*NSF.�

In de komende periode komen Booth en Dercksen veelvuldig in actie op de VX 40, Hobie Tiger en de Tornado. Eind april zijn ze in Baltimore te vinden voor de derde VX 40 Grand Prix, waaraan ze zelf deelnemen met Team Holmatro. In mei staan het ISAF WK met de Hobie Tiger, de Grand Prix in het Britse Portsmouth en de Holland Regatta met de Tornado op het programma.

Begin juni komen ze naar Rotterdam voor de laatste Grand Prix, direct gevolgd door de Zwitserleven Ronde om Texel. Na het EK Tornado in juli zal Team Zwitserleven zich volledig richten op de olympische catamarandiscipline. Het seizoen eindigt in december met het WK Tornado in de Argentijnse hoofdstad.
Categorie:
Tag(s):