zaterdag, 20. mei 2006 - 13:53

Ten Cate: 'Ajax is mijn laatste klus'

Henk ten Cate begint binnenkort aan zijn laatste kunstje als trainer. De assistent-trainer van Barcelona gaat bij Ajax aan de slag als opvolger van de ontslagen Danny Blind. "Het zal ook wel mijn laatste klus zijn, een afronding van mijn carrière", aldus Ten Cate in het AD.

"Van de clubs die belden, zat er éen tussen waarvan ik wist dat ik dat altijd wel zou willen doen. Dat was Ajax vanwege die achtergrond van me. Maar toch had ik in principe al nee tegen zowel Ajax als PSV gezegd. Dat had met mijn gezin te maken. Barcelona is een prachtstad om te wonen en met de ploeg ging het fantastisch. Maar uiteindelijk waren het m'n vrouw en dochter die zeiden dat ik mijn hart moest volgen. Twee weken geleden deelde ik voorzitter Laporta daarom mee dat ik vertrok."

Bang om de zesde coach in successie te worden die op straat wordt gezet in Amsterdam, is hij niet. "Ik wil niet naar het verleden kijken, slechts naar het heden en de toekomst. Bij Ajax hebben ze me verteld wat de mogelijkheden zijn. Dat ziet er goed uit. Er wacht ons een mooie klus. Ik ben hartstikke blij dat de ploeg de voorronde van de Champions League speelt. Ik zou sowieso zijn gekomen, maar het is een mooie manier om de club terug te brengen waar hij hoort, bij de top. We willen ervoor zorgen dat de Amsterdammers en de Nederlanders weer trots op Ajax kunnen zijn."
Categorie:
Tag(s):