woensdag, 1. november 2006 - 23:54

Ten Cate haalt jeugd bij selectie voor Austria Wien

Ajax-trainer Henk ten Cate heeft voor het UEFA Cup-duel met Austria Wien Jan Vertonghen en Edgar Manucharyan in de selectie opgenomen ten koste van George Ogararu en Olaf Lindenbergh.

"Het is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge spelers dat ze ook deel uitmaken van een groep in voorbereiding op een Europese wedstrijd. Dat is toch anders dan normaal. We gaan in een hotel, er is meer media-aandacht. De sfeer is heel anders. Jan heeft momenteel de pech dat Ajax zo goed speelt, waardoor hij er buiten valt. Edgar is van ver gekomen. Hij heeft sinds hij bij Ajax zit veel pech gehad. Maar hij zou eventueel kunnen beginnen tegen Austria Wien'', aldus de coach op de website van de Amsterdammers.

Over het passeren van Ogararu en Lindenbergh zegt Ten Cate het volgende "Iedere week weer moet ik spelers op de tribune zetten. Over enkele weken hoop ik 24 man fit te hebben en dan moet ik er zes teleurstellen. Dat zijn de minst leuke beslissingen die je als trainer moet nemen. Normaal gesproken heb ik twee verdedigers, twee middenvelders, twee aanvallers en een keeper op de bank. Voor morgen denk ik dat ik aan één verdediger genoeg heb. Daarom heb ik een extra aanvaller erbij. De reglementen staan helaas niet toe dat ik meer dan zeven spelers naast me op de bank heb.''

De trainer maakt duidelijk, dat er van onderschatting geen sprake is. Austria Wien verloor de eerste UEFA Cup-wedstrijd met 1-4 van Zulte Waregem en zette kort daarna de Nederlandse oefenmeester Frenk Schinkels op straat. "Zo’n Europese wedstrijd blijft toch iets speciaals, daarin onderschat je niemand. Wij zullen spelen zoals we normaal spelen. Austria Wien speelt een 4-3-3 systeem dat nog het meeste lijkt op een 4-5-1. Dan moet je als tegenstander zo breed mogelijk gaan aanvallen en zorgen dat er veel ballen vanaf de flanken komen.''

Ten Cate droomt van een lang UEFA Cup-avontuur. "Ik hoop dat we ons na twee wedstrijden hebben gekwalificeerd. Dat zal heel veel rust geven en bovendien kan ik dan jongere spelers laten spelen."
Categorie:
Tag(s):