dinsdag, 12. september 2006 - 18:59

Ten Cate: 'IK Start voetbalt beter dan FC Kopenhagen'

IK Start is voor weinigen een bekende naam in het internationale voetbal. Maar volgens Ajax-trainer Henk ten Cate hoeft dat niet te betekenen dat Ajax donderdag in de UEFA Cup over de Noorse ploeg heen walst. "Dat is allereerst respectloos, maar ook onjuist", aldus Ten Cate op de website vand de Amsterdammers.

,,Deze ploeg voetbalt beter dan FC Kopenhagen en ik kan me herinneren dat we daar niet gewonnen hebben. Kopenhagen moest het echt van fysieke kracht hebben en hanteerde alleen maar de lange bal. Deze mensen proberen via een paar goede middenvelders het veld over te steken.’’

Twee keer bekeken assistenten van Ten Cate de ploeg uit Kristianstad. Ze waren onder de indruk. De ploeg won vijf van de laatste zes wedstrijden, ondere andere van Rosenberg en koploper Lilleström. De lovende woorden over de opponent betekenen volgens Ten Cate niet dat Ajax zich indekt voor een eventuele nieuwe Europese deceptie. ,, Ajax is het aan zijn stand verplicht om de volgende ronde te halen."

Met een selectie van achttien spelers reizen de Amsterdammers naar Noorwegen. Daar horen Nicolas Mitea, Jan Vertonghen en Kenneth Perez niet bij. De laatste heeft last van zijn rug. Vertonghen kreeg maandag een schop in zijn knieholte toen hij met Jong Ajax tegen Jong Heerenveen speelde. Mitea is herstellende van een langdurige blessure, maar is nog niet fit genoeg.
Categorie:
Tag(s):