dinsdag, 3. oktober 2006 - 15:37

Ten Cate tevreden, van Gaal minder blij

Ajax-trainer Henk ten Cate is content met de loting voor de groepsfase van de UEFA Cup. De Amsterdammers zijn in groep F ingedeeld met Austria Wien, Sparta Praag, Espanyol en Zulte-Waregem.

"Ik vind dit een mooie poule", aldus de trainer. "Het zijn mooie ploegen. Het is ook een poule waar wij doorheen moeten komen. Van de tegenstanders ken ik Espanyol het beste en van alle vier de tegenstanders zijn zij de sterkste. Het Belgische voetbal volg ik niet en van Austria Wien weet ik dat het een van de twee topclubs in Oostenrijk is. We hadden het slechter kunnen treffen, maar je moet het nog wel doen."

Louis van Gaal is verre van gelukkig met de loting van zijn club AZ voor de groepsfase van de UEFA Cup. De Alkmaarders zijn ingedeeld met de clubs Sevilla, Grasshoppers, Sporting Braga en Slovan Liberec. "Sportief gezien is het een slechte loting, we hebben bijna alleen maar topploegen en koplopers geloot. Wel is het zo dat de landen redelijk makkelijk bereisbaar zijn, maar dat is dan ook één van de weinige voordelen. Ik kijk dan ook met een jaloerse blik naar de groep van Feyenoord, dat zijn eigenlijk de ploegen waar ik een beetje op gehoopt had."

"We hebben wel een goede loting voor wat betreft de thuis- en de uitwedstrijden. Zürich is goed te bereizen en hetzelfde geldt voor Sevilla, daar waren we vorig jaar ook al. Ook wanneer je kijkt naar het competitieschema is de wedstrijdloting gunstig en dat was vorig jaar ook heel anders. Ik weet niet of het een voordeel is dat we pas laat naar Sevilla gaan, wanneer er dan nog geen beslissing is gevallen, zal het heel moeilijk worden. We moeten ons dan ook niet specifiek op plek 1, 2 of 3 richten maar gewoon ervoor zorgen dat we ons kwalificeren. En als dat lukt, dan hebben we met AZ een enorme stap gemaakt in ons proces om een topclub te worden", aldus Van Gaal op de website van AZ.

Van Gaal had op het huisorgaan van AZ het volgende te zeggen over de tegenstanders van zijn ploeg in de groepsfase van de UEFA Cup. "Sevilla doet het ook dit jaar weer heel erg goed in Spanje, ze staan nu 1 punt achter op Barcelona en zijn uiteraard de bekerhouder. Absoluut een topploeg. Grasshoppers kennen we nog van vorig jaar, toen hebben we thuis met 1-0 van ze gewonnen, zij zijn weliswaar via de Intertoto doorgedrongen maar staan ook weer bovenaan in Zwitserland. Braga staat derde in de sterke Portugese liga, en heeft afgelopen week met 2-1 van FC Porto gewonnen en dat doe je ook niet zomaar. Slovan Liberec schakelde in de eerste ronde Rode Ster Belgrado uit, en staat nu aan kop in de Tsjechische hoogste afdeling die echt sterker is geworden de laatste jaren en in opkomst is."
Categorie:
Tag(s):