vrijdag, 28. april 2006 - 14:43

Tentoonstelling Sieraden van 'Césarine art-jewelry'

Wijchen

Van 4 mei tot en met 25 mei is er in de Openbare Bibliotheek Wijchen een expositie te zien, die bestaat uit sieraden gemaakt door Césarine Hiddink. Césarine is een edelsmid die haar eigentijdse creativiteit combineert met ouderwetse technieken. Hierdoor ontstaan moderne, tijdloze sieraden. Alle sieraden worden op traditionele manier met de hand gemaakt.

Vanuit nieuw plaat-, strips en stafmateriaal uit zilver of goud wordt door middel van smeden, zagen, vijlen schuren en polijsten het sieraad gemaakt. 'Oud goud' of 'oud zilver' kan via smelten en gieten worden omgevormd tot ruw basis-materiaal.

Césarine een bekende naam? Dat klopt: 'Ik heb ruim 10 jaar een eigen maatkleding atelier "Césarine Couture" gehad en menig vrouwelijke klant voorzien van maatkleding naar eigen ontwerp. In die tijd heb ik enige malen succesvol deelgenomen aan nationale en internationale shows.

Vanaf 1994 heb ik me steeds meer toegelegd op het edelsmeden. Aanvankelijk als hobby naast het couturevak, maar uiteindelijk resulteerde het toch in omscholing en het volgen van de Vakopleiding goudsmeden aan de enige Vakschool te Schoonhoven. Tijdens de vakopleiding heb ik ook specialisatiecursussen stenen zetten, emailleren, machinaal graveren en slingergieten gevolgd'.

Césarine houdt zich op de hoogte van de nieuwste trends en is daarom aangesloten bij Federatie Goud en Zilver en de Bond van Beeldende Kunstenaars.

Wilt u vrijblijvend kennismaken met de sieraden van Césarine, kom dan tijdens de normale openingstijden naar de Openbare Bibliotheek van Wijchen. Meer informatie over vindt u ook op: www.cesarine.nl
Provincie:
Tag(s):