donderdag, 23. november 2006 - 18:37

Tevergeefse zoekactie naar lichaam Onno Meijer

Gilze

Gisteren en vandaag is in opdracht van de Tilburgse recherche in een bosperceel nabij Klein Zwitserland gezocht naar het stoffelijk overschot van Onno Meijer. De politie vermoedt dat Meijer geliquideerd is. Hij werd voor het laatst op 25 oktober 2002 gezien, zijn lichaam is echter nimmer terug gevonden.

Op maandag 9 oktober jl. startte de Tilburgse politie in overleg met het Openbaar Ministerie met een Team Grootschalige Opsporing in verband met de vermoedelijke liquidatie van Onno Meijer. Het onderzoeksteam schakelde Bureau Brabant en Opsporing Verzocht in.

Naar aanleiding van een tip en eigen onderzoek is de politie gisteren met de zoekactie gestart. Er werd een bospad over een lengte van circa 100 meter en een breedte van circa 3 meter uitgegraven. Gisteren werd de actie in verband met het invallen van de duisternis gestaakt. De locatie werd onder bewaking gesteld. Vandaag werd de zoekactie voortgezet. Er is echter niets ter zake dienende aangetroffen.

Aan de actie werkte onder meer een archeoloog van het Nederlands Forensisch Instituut mee. Ook het Korps Landelijke Politie Diensten assisteerde bij de actie onder meer logistiek en met een speurhond die gespecialiseerd is in het opsporen van lijken. Het onderzoek werd gecoördineerd door medewerkers van de Technische Recherche van de politie Midden en West Brabant.

Meijer werd in 1997 aangehouden als één van de verdachten van een Brabantse drugsgroepering (Slagwerk). Hij is voor het laatst op vrijdag 25 oktober 2002 gezien in Gilze en Baarle-Nassau. Hij was toen 41 jaar. Meijer is na zijn verdwijning nooit als vermist opgegeven. Uit een ander politieonderzoek bleek vorig jaar dat Meijer hoogstwaarschijnlijk kort na zijn verdwijning om het leven is gebracht.

In maart 2005 is in de omgeving van het Wijckermeer (Put van Reef) in Gilze eveneens tevergeefs door de politie gezocht naar het lichaam van Onno Meijer. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):