zaterdag, 21. januari 2006 - 14:03

Tevredenheid en wensen over Zwolse parken

Zwolle

De Wezenlanden en Het Engelse Werk zijn de twee meest populaire stadsparken van Zwolle. Dat is gebleken uit de resultaten van het Omnibusonderzoek dat de gemeente Zwolle jaarlijks onder 6000 Zwollenaren uitvoert. In het jongste onderzoek waren ook vragen opgenomen over recreatie en groenvoorzieningen.

Bijna driekwart van de Zwollenaren is tevreden tot zeer tevreden over de stadsparken in het algemeen, al zijn er wel nog wensen. Zo zou dertig procent wel meer voorzieningen in de parken willen zien. Daarmee bedoelt men voorzieningen als prullenbakken, bankjes, picknicktafels en horecagelegenheden.

Bijna tien procent van de ondervraagden zegt dat hondenpoep in de parken en stadsranden beter opgeruimd moet worden. Ze doen ook suggesties voor het aanwijzen van speciale plekken en/of velden waar honden los mogen lopen.

De tevredenheid bij de Zwollenaar over de groene gebieden aan de stadsranden langs de IJssel, het Zwarte Water-Vecht en het gebied Herfte-Wijthmen, is eveneens groot. Daar is bijna 90 procent van de Zwollenaren tevreden tot zeer tevreden over.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt voor verdere verbetering van de parken in het algemeen en de voorzieningen in het bijzonder.
Provincie:
Tag(s):