donderdag, 7. december 2006 - 20:55

Theater te Water in Assen met Dames Eén

Assen

Theater te Water komt op vrijdag 15 december naar Assen. In het Mercuriustheater speelt het gezelschap de komedie Dames Eén. Een sprankelende komedie die door het Dagblad van het Noorden met vier sterren werd beloond als “een enerverende opeenvolging van hilarische situaties, hier en daar onderbroken door fraai gezongen, bespiegelende liedjes, die ook alleen maar beter lijken te worden�. Het is de eerste keer dat Theater te Water met een winterproductie naar Assen komt.

In het kader van het Europees Kampioenschap voetbal voor teams onder de éénentwintig, dat komend voorjaar de Euroborg aandoet, brengt Theater te Water een stuk over voetbal.

Dames Eén gaat over een vrouwenteam, dat geteisterd door dubieuze trainers, malafide scheidsrechters en handtastelijke hooligans de finale probeert te halen. Bovendien zit John, van heren Eén, achter Cindy aan, die niets van hem wil weten. De zaak loopt uit de hand als John moet vluchten voor de hooligans en de meiden een invalster zoeken. Dan is daar ineens het nichtje van de trainer, dat de sterren van de hemel speelt. Maar wie is dat nichtje, waar komt zij vandaan en waarom komt zij ons zo bekend voor?

Hoever gaat John om Cindy te winnen, hoever gaat de trainer om de finale te halen en hoever gaat de scheidsrechtster? Gaat Dames Eén ten onder in een modderpoel van list en bedrog, of zal de liefde zegevieren? Het antwoord komt in een voorstelling waarin het voetbal zelfs Johan Cruijff zal weten te verbazen.
Provincie:
Tag(s):