dinsdag, 13. juni 2006 - 12:56

Theehuis Salon du Tipaza blijft gesloten

Breda

De burgemeester van Breda heeft theehuis Salon du Tipaza aan Haven in Breda op woensdag 7 juni om 10.00 uur laten sluiten voor een periode van zes maanden. De burgemeester heeft dit besluit genomen, omdat de eigenaar van het theehuis handelde in strijd met de Opiumwet.

Tijdens een politiecontrole op 14 maart 2006 is in de meterkast van het theehuis een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Het ging om een blok hasjiesj van ca. 45 gram. Bij een controle op 21 mei 2006 is vervolgens in de keuken van het theehuis weer een hoeveelheid softdrugs en materialen voor de verkoop van drugs aangetroffen. Het ging in totaal om 43,2 gram hasjiesj, verpakt in gebruikershoeveelheden, twee zakken met 108, 9 gram weedtoppen, een grote hoeveelheid gripzakjes en een weegschaaltje.

Nu de politie heeft geconstateerd dat er in het theehuis Salon du Tipaza softdrugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt, en dat die middelen aanwezig waren, heeft de burgemeester besloten dat het theehuis voor een periode van zes maanden dicht moet. Op deze manier wordt de loop uit het pand gehaald, zodat in de toekomst vanuit het pand geen handel in drugs meer plaatsvindt.
Provincie:
Tag(s):