vrijdag, 7. juli 2006 - 15:15

Thema Vlootdagen is '100 jaar Onderzeedienst'

Den Helder

De Koninklijke Marine houdt 14, 15 en 16 juli open huis tijdens de Nationale Vlootdagen in de Nieuwe Haven in Den Helder. Het thema is '100 jaar Onderzeedienst'. Defensie is een onderdeel van onze maatschappij, maar een persoonlijke kennismaking met de krijgsmacht is voor het grote publiek vaak niet mogelijk. Daarom opent Defensie jaarlijks haar deuren. Tijdens de Open Dagen laten militairen van de krijgsmachtdelen aan de Nederlandse bevolking zien met welke technieken, tactieken en middelen zij invulling geven aan hun taken.

Tijdens de Nationale Vlootdagen kunnen bezoekers kennisnemen hoe de marine wereldwijd op en vanuit zee de veiligheid bevordert: van de inzet van personeel in Afghanistan en de assistentie van het amfibisch transportschip Hr.Ms. Rotterdam tijdens de overstroming in Suriname tot de inzet van fregatten in de strijd tegen het internationaal terrorisme in de Arabische Golf en drugsbestrijding in het Caraïbisch gebied.

Drie dagen lang kan iedereen een kijkje nemen aan boord van Nederlandse en buitenlandse marineschepen en onderzeeboten. Daarnaast is er een uitgebreid activiteitenprogramma en zijn er spectaculaire demonstraties van marineschepen, helikopters en mariniers. Het publiek kan bovendien de binnenkomst van een fregat aanschouwen. Hr.Ms. Van Nes arriveert namelijk op vrijdag 14 juli om 12.00 uur vanuit het Caraïbisch gebied in Den Helder.

Behalve de marine presenteren zich ook eenheden van de luchtmacht, landmacht, marechaussee en het Commando DienstenCentra. De dagen worden muzikaal ondersteund door onder meer de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Provincie:
Tag(s):