zaterdag, 23. december 2006 - 21:34

Tieners aangehouden voor gewapende overvallen

Hoogeveen

De politie heeft twee tieners uit Hoogeveen aangehouden als verdachten van een gewapende overval in de Kapteijnlaan in Hoogeveen op 16 december. Ook worden de twee Hoogeveeners van 15 en 16 jaar oud er van verdacht op 13 december twee andere gewapende overvallen in de stad te hebben gepleegd.

De twee zijn onlangs in Hardenberg aangehouden waar ze rijdend in een in Hoogeveen gestolen auto werden aangetroffen. Beide werden voor nader onderzoek ingesloten en de volgende dag bekenden ze tijdens het verhoor de diefstal van de auto en de overval in de Kapetijnlaan.

Uit het politieonderzoek is inmiddels gebleken dat de drie mannen die eerder waren aangehouden voor twee gewapende overvallen op de Industrieweg en de Adriaan Baasstraat op 13 december hier niets mee te maken hebben. Twee van de drie zijn inmiddels weer vrij gelaten, de derde persoon zit nog vast voor een ander onderzoek.

De twee aangehouden tieners worden de komende dagen ook gehoord door de politie over de gewapende overvallen op de Industrieweg en de Adriaan Baasstraat. Beide blijven voorlopig vastzitten.
Provincie:
Tag(s):