donderdag, 13. juli 2006 - 21:53

Tientallen nieuwe arbeidsplaatsen in Emmen

Emmen

Het bedrijf Excel Assemblies heeft Emmen gekozen als vestigingplaats voor de uitbreiding van haar activiteiten. Excel Assemblies is een dochteronderneming van Excel (Electronic) Assemblies Ltd (Wales). Het is gespecialiseerd in de productie van elektrische bedradingsystemen en subassemblages voor technisch hoogwaardige markten als luchtvaart- en defensie-industrie. In Emmen zal het bedrijf zich ineerste instantie concentreren op de defensie-industrie.

Excel Assemblies heeft haar intrek genomen in een bedrijfshal op het businesspark Waanderveld te Emmen. Naast de aanwezigheid van geschikte bedrijfsruimte is vooral de centrale ligging van Emmen voor het bedrijf van doorslaggevende betekenis geweest bij de locatiekeuze.

Vanuit het nieuwe pand zal het bedrijf de (inter)nationale markten bewerken, waarbij met name Duitsland een interessant afzetgebied kan vormen.

De heer Rik Jans, Operations Manager Excel Assemblies, was de afgelopen maanden nauw betrokken bij het beslissingstraject: “De beschikbaarheid van personeel en de actieve begeleiding van de lokale overheden zijn sterke argumenten geweest voor de locatie in Emmen�. Het bedrijf zal binnenkort van start gaan met de werving van personeel, binnen nu en drie jaar is de verwachting dat er zeventig mensen zullen werken.
Provincie:
Tag(s):