donderdag, 12. januari 2006 - 11:08

Tientallen vermogensdelicten opgelost

Amsterdam

Afgelopen dinsdag heeft de politie vijf mannen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar aangehouden, op verdenking van diefstal van tientallen auto’s en motoren in Amsterdam-Zuidoost. Ook maakten de jongeren zich schuldig aan bedrijfsinbraken. Vanaf september werd er door tientallen auto- en motorbezitters aangifte gedaan van diefstal van hun voertuig. Het onderzoek wat hierop volgde bracht al snel een groep jongeren in beeld die mogelijk bij de misdrijven betrokken was. Er was echter onvoldoende bewijs om de groep voor de rechter te brengen.
Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Bij een inbraak in een doe-het-zelf winkel eind december werd een 16-jarige jongen uit de groep gearresteerd. Andere verdachten van deze inbraak wisten te ontkomen. Het technisch en tactisch onderzoek wat volgde wees uit dat de groep ook verantwoordelijk kon worden gehouden voor de diefstallen van de auto’s en motoren. Het net sloot zich om de dieven en afgelopen dinsdag kwam het onderzoek tot een ontknoping.

De overige vijf verdachten konden op last van de officier van justitie worden aangehouden. De jongeren, geen onbekenden van de politie, zijn ingesloten. De gestolen voertuigen zijn onder andere gebruikt voor de inbraken in bedrijven. Het onderzoek duurt voort.
Provincie:
Tag(s):