maandag, 16. oktober 2006 - 16:59

Tijdelijk bewijsschrift helpt taxichauffeur sneller op weg

Amsterdam

Taxichauffeurs kunnen sinds begin oktober al binnen een paar dagen na het halen van hun laatste examen aan het werk. Inspectie Verkeer en Waterstaat maakt dit mogelijk door de invoering van een Tijdelijk Bewijsschrift Taxi. Ook is er een nieuwe, verkorte aanvraagprocedure voor de definitieve chauffeurspas.

Om als taxichauffeur te mogen werken, heb je een chauffeurspas nodig. Deze wordt door de inspectie afgegeven. De chauffeur moet hiervoor een schriftelijk en een praktijkexamen afleggen en een geldig rijbewijs, geneeskundige verklaring en verklaring omtrent het gedrag overleggen. De aanvraag van een chauffeurspas neemt maximaal zes weken in beslag.

Wanneer een taxichauffeur nu voor zijn laatste examen slaagt, meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen dit digitaal bij de inspectie. De taxichauffeur ontvangt dan het Tijdelijk Bewijsschrift Taxi binnen één werkdag met de post thuis. Met dit bewijsschrift kan hij zijn werk doen totdat hij de chauffeurspas ontvangt.

De procedure voor de chauffeurspas wordt verkort doordat de inspectie het registratienummer om het examen aan te vragen voortaan telefonisch in plaats van uitsluitend schriftelijk verstrekt. De chauffeurspas mag al één week voor het examen aangevraagd worden in plaats van pas na de examenuitslag.
Provincie:
Tag(s):