vrijdag, 27. januari 2006 - 14:18

Tilburger steekt huis MET vrouw opzettelijk aan

Tilburg

De 56-jarige Tilburger die dinsdag 10 januari jl. door de politie werd aangehouden als verdachte van brandstichting in zijn woning heeft bekend dat hij de brand heeft aangestoken. Bij deze brand raakte de echtgenote van de verdachte, een 54-jarige vrouw, zwaar gewond.

Op maandag 12 december jl. brak rond 19.30 uur brand uit in een woning aan de Mullegenstraat. Een van de bewoners, een 54-jarige vrouw, sliep op dat moment op haar slaapkamer aan de achterzijde van de woning. Ze werd wakker door een sissend geluid. Vanwege de hitte en vlammen op de overloop is ze toen uit het slaapkamerraam naar beneden gesprongen. Ze werd met een ambulance overgebracht en opgenomen in een Tilburgs ziekenhuis. Het slachtoffer liep brandwonden op aan rug, gezicht en rechteronderarm. Verder is haar linkeroogkas gebroken en heeft ze een gebroken wervel in haar rug.

De technische recherche stelde direct een onderzoek in. Mede op aanwijzingen van de brandweer ontstond al snel het vermoeden dat de brand was aangestoken. Tijdens het recherche onderzoek kwam de echtgenoot van het slachtoffer, een 56-jarige Tilburger, in beeld als verdachte.

Er zal nog een onderzoek ingesteld worden naar de geestesvermogens van de verdachte.
Provincie:
Tag(s):