donderdag, 14. december 2006 - 9:34

Tilburgse kermis grootste evenement van Nederland

Tilburg

De Tilburgse Kermis is het best bezochte evenement van Nederland in 2006. Dat blijkt uit de jaarlijkse evenementen Top 100 van de ReSpons evenementen monitor. De kermis trok dit jaar zo'n 1,1 miljoen bezoekers. Het bezoekerstal was groot, maar men was ook nog eens bijzonder tevreden. Dat blijkt uit het imago onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren. Hieruit bleek dat bezoekers de Tilburgse Kermis gemiddeld een 8,3 als rapportcijfer geven.

De helft van de bezoekers komt van buiten Tilburg en meer dan een derde van de bezoekers kiest speciaal roze maandag om naar de kermis te komen. Daarnaast is de reden van een bezoekje vooral de sfeer is die op de kermis hangt.

Wethouder Hans Janssen (kermis): “Bij een evenement met landelijke uitstraling is een goed imago een grote succesbrengende factor. Kennis over hoe mensen het evenement ervaren helpt ook bij het zoeken naar nieuwe bezoekers in het land. Als je beter weet wat je hebt kun je het ook beter uitleggen aan mensen die nog nooit op de kermis zijn geweest. Om die uitstraling te versterken onderzoeken we momenteel bijvoorbeeld de mogelijkheid om een mascotte te ontwikkelen voor de kermis.�
Provincie:
Tag(s):