maandag, 31. juli 2006 - 12:10

Tilburgse Kermis trok 1,1 miljoen bezoekers

Tilburg

In een goede sfeer en met naar schatting ruim 1,1 miljoen bezoekers is de Tilburgse Kermis 2006 weer een fantastisch evenement gebleken. De laatste zaterdag bleek met ongeveer 150.000 bezoekers een topavond. Zondag om 23.00 uur sloot de kermis en werd ze, onder begeleiding van een groots vuurwerk, in de Piushaven ten grave gedragen.

De Roze Maandag bleek ook dit jaar weer een groot succes en heeft daarmee zijn naam als nationale publiekstrekker weer waargemaakt. De Gehandicaptenmiddag liep perfect. Helaas viel de Kindermiddag in bezoekersaantallen wat tegen, maar waarschijnlijk was dit te wijten aan de tropische temperaturen.

De Caribische Donderdag was gezellig druk met zo'n 95.000 bezoekers. Nieuw dit jaar was de Seniorendag in samenwerking met Omroep Max. Deze dag is door iedereen als zeer gezellig ervaren en wordt waarschijnlijk volgend jaar herhaald. Wethouder Janssen: “Elk jaar blijkt, dat de themadagen echt iets bijdragen aan de Tilburgse Kermis. Deze heeft voor alle doelgroepen wel wat te bieden.�

De kermistentoonstelling in het Paleis was een groot succes. De mini expo 2006 wist maar liefst 20.000 bezoekers te trekken en dat zijn ruim 25% meer bezoekers dan voorgaande jaren. De 20.000ste bezoeker werd op zondagmiddag om 14.00 uur met een bloemetje onthaald door wethouder Hans Janssen.

Team Handhaving van de gemeente Tilburg spreekt over een rustig en goed verlopen kermis. De horeca hield zich goed aan de afspraken die zijn gemaakt wat betreft geluidsoverlast. De geluidsovertredingen waren daardoor minder dan in andere jaren.
Met de brandveiligheid in de horeca was het over het algemeen prima gesteld. Alle zaken werden 2 tot 3 keer gecontroleerd op het vrijlaten van de nooduitgangen.

Het BAT heeft op deze kermis ongeveer 35.000 liter urine verwijderd uit de zogeheten plaskruizen en urinoirs die de Tilburgse Kermis rijk is. Het 'Plas op de plaats' urinoir blijkt een goed alternatief voor het plaskruis. Het voordeel van deze urinoirs is dat ze rechtstreeks op de riolering zijn aangesloten.

Het dagelijks SMS-alert aan de exploitanten, is dit jaar voor het eerst gebruikt. Met speciale berichten werden exploitanten op de hoogte gesteld over weersomstandigheden of maakte het kermisteam de exploitanten attent op bepaalde activiteiten op het kermisterrein. Ook de politie heeft de dienst voor het eerst gebruikt om exploitanten en horeca-ondernemers te waarschuwen voor vals geld of zakkenrollers.

Volgend jaar is er natuurlijk weer een nieuwe editie van de Tilburgse Kermis. De datum staat alvast: 20 t/m 29 juli 2007.
Provincie:
Tag(s):