dinsdag, 14. maart 2006 - 12:01

Tip leidt tot oplossing 44 auto-inbraken

Almere

Met de aanhouding van drie jonge Almeerders van 14 en 15 jaar oud op maandag 20 februari, heeft de politie van Almere-Buiten 44 inbraken in auto’s opgelost die hoofdzakelijk in januari en februari in Almere-Buiten zijn gepleegd. Dit heeft zij dinsdag bekend gemaakt.

De jongens zijn aangehouden na een tip van een vrouw uit Almere die de jongens bij het station Oostvaarders vernielingen zag plegen. Al snel bekenden de drie een flink aantal inbraken in auto’s waarna op donderdag 23 februari nog een 14-jarige Almeerder is aangehouden voor dezelfde feiten.

In veel gevallen sloegen de daders een raam in en verschaften zich zo de toegang tot een voertuig. De buit bestond naast autoradio’s ook uit identiteitsbewijzen en pasjes. Een deel van de gestolen voorwerpen is ook bij de verdachten aangetroffen en inbeslag genomen. De meeste goederen zijn aan de eigenaren terug gegeven. De politie heeft de jongens verhoord, die ook nog enkele vernielingen bekenden. Een proces-verbaal is opgemaakt.

De tipgeefster is dinsdagmorgen door de politie in het zonnetje gezet. De vrouw mocht op het politiebureau na veel lovende woorden een flinke bos bloemen in ontvangst nemen.
Provincie:
Tag(s):