vrijdag, 23. juni 2006 - 13:39

Toename aantal insluipingen

Leusden

Tijdens (warme) zomerdagen laten mensen, terwijl zij afwezig zijn of niet direct zicht hebben op deze toegangen, regelmatig de deuren en ramen openstaan. De politie ziet in periodes met mooi weer het aantal aangiften van insluipingen meestal direct toenemen. Toch lijkt dit jaar in Leusden het aantal insluipingen sterker toe te nemen dan in het afgelopen jaar. In 2005 vonden daar 20 insluipingen plaats, maar halverwege 2006 telt de politie nu al 23 aangiften van insluiping.

Insluipers zien veelal kans, via de openstaande achterdeur, een raam of schuifpui naar binnen te dringen. Zij weten dan snel waardevolle goederen mee te nemen. Soms gebeurt dit terwijl de bewoners elders in het huis nog aanwezig zijn. Populaire buit bij insluipingen zijn portemonnees, handtassen en mobiele telefoons. Insluipers zijn veelal lokale mensen, die niet schromen hun slag te slaan wanneer de gelegenheid zich voordoet.

Om insluiping in de woning te voorkomen adviseert de politie om deuren en ramen – ondanks het mooie weer - altijd af te sluiten bij (korte) afwezigheid.
Provincie:
Tag(s):