woensdag, 1. november 2006 - 13:18

Toename van geweld en alcoholmisbruik onder jongeren

Venlo

De politie constateert in een analyse van de jeugdcriminaliteit, dat in 2005 het aantal geweldsincidenten met jongeren verder is gestegen. Het gaat dan zowel om bedreigingen als mishandelingen. Geweld tussen en met jongeren (18-25) komt vooral voor op openbare plaatsen (43%), woningen (24%) en in het uitgaanscircuit (11%). Jongeren tussen 18 en 25 jaar zijn overigens ook het meest slachtoffer van geweld. Deze cijfers staan in de Criminaliteitsbeeldanalyse Jeugd, dat de Politie Limburg-Noord woensdag 1 november openbaar maakte.

De politie spreekt ook haar zorg uit over de toename van het alcoholgebruik onder jongeren en de combinatie alcohol en verkeer. Met name het gebruik in zogenaamde jeugdhonken en jeugdketen is zorgwekkend, aldus de politie.

In de gemeenten Maasbracht, Echt-Susteren, Weert, Venlo, Horst aan de Maas en Nederweert zijn er sinds 2000 meer incidenten met jeugdige verdachten. Als het gaat om incidenten met 18-25-jarige verdachten, zien we in de afgelopen zes jaar een toename in Maasbracht, Echt-Susteren, Helden, Venray en Weert.

De politie wil op lokaal niveau de jeugdproblematiek met diverse partners bespreken, om vervolgens tot een pakket van effectieve maatregelen te komen ter voorkoming en bestrijding van de lokale jeugdcriminaliteit en -overlast.
Provincie:
Tag(s):