maandag, 29. mei 2006 - 20:14

Toerfietsspektakel: Omloop van Flevoland

De organisatie van toerfietsevenement Omloop Flevoland - op 3 juni aanstaande - is tot in de puntjes verzorgd. De fietspaden liggen er goed bij en de fietser kan rekenen op een prima verzorging. Tevens is de organisatie van Omloop Flevoland trots te vermelden dat gedeputeerde John Bos in Lelystad en wethouder Helma Lodders in Zeewolde het startschot zullen lossen.

Tijd noch moeite zijn de afgelopen weken gespaard om ervoor te zorgen dat de 8e Omloop Flevoland op zaterdag 3 juni vlekkeloos verloopt. Niet alleen hebben de vrijwilligers ervoor gezorgd dat de routes foutloos op papier zijn gezet. Zij hebben ook voor een levendig programma gezorgd op en rond de verschillende startlocaties in Almere (Sportpark Fanny Blankers-Koen), Lelystad (kantine van HVL, Schouw 45-01) en in Zeewolde (restaurant van RCN).

John Bos, gedeputeerde van de Provincie Flevoland, zal om 7.30 het startschot geven voor de deelnemers in Lelystad. Bos heeft sportzaken in zijn portefeuille en is zeer enthousiast over Omloop Flevoland. In Zeewolde zal wethouder Helma Lodders de eerste deelnemers om 7.30 uur de polder in sturen.

Op de startlocaties is het de gehele dag een gezellige drukte. Een greep uit de activiteiten. In Lelystad verzorgt Indoor Cycling Centre Re-Shape een spinning marathon en toont Land Rover één van haar modellen. En in Almere geeft Polar informatie over haar producten. Zo is er genoeg te doen voor de deelnemers tijdens hun rustpauzes.

Met vijf verschillende afstanden heeft Omloop Flevoland een route voor ieder type fietsliefhebber. De recreatieve fietsers kunnen prima uit de voeten op de routes van 45 en 65 km. De wat meer geoefende fietser zal veel plezier beleven aan de tochten van 85 en 125 km. En het rondje Flevoland van 175 km is bestemd voor de doorgewinterde toerfietser.

Deelnemers worden op start en finish én onderweg goed verzorgd. Alle routes zijn volledig uitgepijld, zodat probleemloos de juiste weg kan worden gevonden. Dat maakt de Omloop Flevoland een echte tweesterrentocht

De Omloop Flevoland is bij uitstek geschikt om een sportieve prestatie te combineren met het beleven van de prachtige natuur in de provincie Flevoland. “Dat maakt de Omloop Flevoland zo bijzonder�, vertelt Wil Dennissen, coördinator van de organisatie. “De toertochten zijn voor iedere fietsliefhebber toegankelijk. Daarmee is de Omloop Flevoland een goede vervanger voor de Landelijke Fietsdag, die dit jaar niet wordt georganiseerd.�

Meer informatie over Omloop Flevoland is te vinden op www.omloop-flevoland.nl
Provincie:
Tag(s):