woensdag, 17. mei 2006 - 21:32

Toeristen geven Drenthe een ruime voldoende

Toeristen in Drenthe zijn goed te spreken over de provincie als vakantiegebied. Ze geven de provincie Drenthe dan ook het rapportcijfer 8. Het onderzoek maakt deel uit van Toerdat Noord, een samenwerkingsverband van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Ruim drieduizend toeristen zijn in 2005 in de drie noordelijke provincies gedurende het voor-, hoofd-, en naseizoen ondervraagd.

Dat Drenthe goed scoort komt mede door de vriendelijkheid van de bevolking. Maar ook de kwaliteit van de natuur en het landschap, de fiets- en wandelmogelijkheden zijn eigenschappen die sterk bijdragen aan het positieve beeld. Dit positieve beeld neemt niet weg dat er ook een aantal punten van kritiek zijn.

Eén op de drie toeristen vindt de slechtweerfaciliteiten onder de maat. Daarentegen is de kwaliteit van de horeca in vergelijking met drie jaar geleden verbeterd. Een verblijfstoerist in Drenthe spendeerde in 2005 dagelijks 33 euro. Dat is net zoveel als drie jaar geleden, terwijl in de drie provincies gezamenlijk de uitgaven gemiddeld met vijf euro stegen. Groningen en Friesland komen daarmee op respectievelijk 41 en 40 euro.

Gedeputeerde Henk Weggemans (PvdA) vindt dat de uitkomsten van het onderzoek een goed gevoel geven. "Dit betekend niet dat we achterover kunnen leunen, de concurrentie binnen de sector is daarvoor te hevig. We moeten ons blijven inzetten op promotie en marketing van onze provincie, zodat we ons marktaandeel kunnen vergroten. De resultaten van deze studie geven wel een steun in de rug" aldus de gedeputeerde.
Provincie:
Tag(s):