vrijdag, 24. maart 2006 - 13:10

Toezichtcamera's al na 1 week succesvol

Leeuwarden

De videocamera’s, die sinds vorige week in het centrum van Leeuwarden in gebruik genomen zijn, blijken hun vruchten af te werpen.
Vrijdag om 5.00 uur werd via de geplaatste camera's geconstateerd dat twee groepen mannen ruzie kregen op het Ruiterskwartier. Op de Meldkamer Fryslân (MKF) zijn de beelden live bekeken. De vechtpartij ontstond in de Oude Doelesteeg en verplaatste zich naar het Ruiterskwartier.

Nadat de vechtpartij over was, werd gezien dat de ene groep verdween in de richting van het station en de andere groep in de richting van de Oude Doelesteeg. Op het moment dat de politie ter plaatse was, zag zij een groep van enkele mannen de Oude Doelesteeg in gaan. Hier kon, mede dankzij het signalement vanuit de meldkamer, een 20-jarige inwoner van Harlingen en een 19-jarige inwoner van Franeker voor deze vechtpartij worden aangehouden.

Verder werd een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Hij bemoeide zich telkens met de afhandeling van de zaak.
Provincie:
Tag(s):