vrijdag, 25. augustus 2006 - 21:03

Topdrukte Amsterdamse brandweer door regenval

Amsterdam

De alarmcentrale van de Regionale Brandweer Amsterdam en omstreken heeft vandaag ruim driehonderd telefoontjes gekregen in verband met wateroverlast. Vanmorgen werd Amsterdam geteisterd door zware buien, vanmiddag kreeg Haarlemmermeer veel water te verwerken.

In Amsterdam kregen onder andere de bewoners van het Begijnhof te maken met wateroverlast. Meerdere souterrains kwamen blank te staan. Daarnaast liepen in de hele stad kelders onder water, ontstonden grote plassen op straat en liepen putten niet meer door. De brandweer assisteert waar mogelijk, maar ook loodgieters hebben hun handen vol aan het verhelpen van de wateroverlast.

Vanmiddag trokken zware buien over Haarlemmermeer. De brandweer is momenteel aan het werk op het terrein waar morgen het open luchtfeest Mysteryland plaatsvindt. Er zijn grote tenten geplaatst voor de feestgangers. Deze tenten hebben zoveel water opgevangen, dat er instortingsgevaar is ontstaan. De brandweer heeft een hoogwerker en een dompelpomp ingezet om het water van de tenten af te halen.
In Vijfhuizen is de brandweer aan het werk bij een aquaduct van de Zuidtangent. Het aquaduct is ondergelopen en er staat zo’n zestig centimeter water in. Daarnaast zijn diverse onderdoorgangen in Haarlemmermeer ondergelopen.

De brandweer adviseert om in geval van wateroverlast direct een loodgieter of een riolering/ ontstoppingsbedrijf in te schakelen. De brandweer is er om in noodsituaties in te grijpen. Daarnaast is het van groot belang dat panden goed worden onderhouden. Achterstalling onderhoud wreekt zich met deze zware regenval in de vorm van lekkages en andere ongemakken.
Provincie:
Tag(s):