dinsdag, 27. juni 2006 - 16:15

Tour de France te volgen via de Wereldomroep

Nederlandse vakantiegangers kunnen deze zomer weer live luisteren naar de Tour de France via Radio Nederland Wereldomroep. De Wereldomroep neemt hiervoor van 1 tot en met 23 juli (van 14.00 tot 17.00 uur) de dagelijkse uitzendingen van 'NOS Radio Tour de France' over.

Ook als de etappe na 17.00 uur eindigt, is de finish bij de Wereldomroep te beluisteren. Luisteren kan wereldwijd via satelliet en internet én in Europa ook via kortegolf.

Bovendien verzorgt de sportredactie van de Wereldomroep iedere dag een 'Tour-journaal' in het radio-programma 'Nieuwslijn'. Hierin geeft de redactie onder meer alle klassementen en een voorbeschouwing op de volgende etappe. Daarnaast kunnen Nederlanders over de hele wereld op BVN, de internationale Nederlandstalige publieke tv-zender, NOS Studio Sportzomer zien.

De kortegolffrequenties voor 'NOS Radio Tour de France' in Europa zijn:

Centraal-Europa: 5955 kHz (49 meterband)
Zuidwest-Europa: 9895 kHz (31 meterband)
Zuid- en Zuidoost Europa: 13700 kHz (22 meterband)

Meer informatie over de uitzendingen en ontvangst-mogelijkheden van de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl/gids, op teletekstpagina 269 en in de speciale folder 'Wereldomroep Info'. Deze folder is gratis verkrijgbaar bij de ANWB kantoren, bibliotheken, een groot aantal reisbureaus en enkele elektronicazaken.

Op Schiphol is de 'Wereldomroep Info' verkrijgbaar bij diverse audio/video winkels. Bovendien is de folder gratis aan te vragen via e-mail bij de publieksservice van de Wereldomroep: wereldomroep@rnw.nl
Categorie:
Tag(s):