zondag, 30. juli 2006 - 16:11

Touw over fietspad nekt fietser bijna

Gulpen-Wittem

Een 23-jarige fietser uit Heerlen heeft zaterdag op het fietspad langs de Rijksweg in Nijswiller ternauwernood een touw kunnen ontwijken dat over het fietspad was gespannen. Toen de man het touw zag opdoemen, liet hij zich van zijn fiets vallen, zodat hij er niet tegenaan reed.

Een man die op dat moment bezig was tuinafval in een bestelbusje te laden, liep vervolgens op de fietser af en begon tegen hem te schelden. Toen de vader van de fietser enkele ogenblikken later eveneens met zijn fiets ter plekke arriveerde, reed de bewuste man weg in zijn bestelbusje.

Agenten konden de bestuurder later aanspreken bij een woning in de directe omgeving. De 49-jarige man, inwoner van Nijswiller, bleek zich te ergeren aan het gedrag van veel wielrenners. Zowel hij als zijn echtgenote schrikken regelmatig van langsrijdende wielrenners die zich, volgens de man, nergens iets van schijnen aan te trekken.
De man beweerde dat het touw dat over het fietspad was gespannen, aan een plant had vastgezeten en dat het was blijven hangen toen hij de plant naar het busje bracht.

Gelet op de ernst van de situatie werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Heerlen, waar hij werd voorgeleid en verder verhoord.
Provincie:
Tag(s):