maandag, 17. april 2006 - 16:38

Tractorpulling doorbreekt Paassleur

Meijel

Op Tweede Paasdag vond in Meijel, op een terrein aan de Simonshoek, de jaarlijkse tractor-pulling plaats. De organisatie was in handen van de Stichting Agrarische Evenementen Meijel, die de race alweer voor de tiende keer organiseerde. Zo’n 80 deelnemers kwamen uit in de standaardklasse, de sportklasse en de supersportklasse. Er was zelfs een deelnemer uit Zwitserland die ruim 800 kilometer heeft gereden om zijn vehikel uit te testen.

Tussentijds was er ook nog een demonstratie grasmaaierracen, waarbij de modderkluiten in het rond vlogen. Een prettig schouwspel voor de Tweede Paasdag. Tot opluchting van de organisatie hield de dreigende grijze lucht het regenwater binnen. Als het zou gaan regen had de baan afgedekt moeten worden.

‘Voor de meesten is het vooral een strijd om de eer’ zegt Marc Bouwmans uit Bakel. Ook hij is vaak aanwezig met zijn tractor bij deze evenementen, waarvan er in heel Nederland jaarlijks 150 plaatsvinden. Hij komt met zijn tractor uit in de supersportklasse en heeft al voor ruim 25.000 euro aan zijn tractor versleuteld. Aangezien dit zonder sponsoren gebeurt en in de spaarzame vrije tijd, is het op technisch vlak gezien wel topsport.

Voor de nummers 1, 2 en 3 staat er een beker, een bos bloemen en een kleine vergoeding klaar.
Provincie:
Tag(s):