zaterdag, 18. november 2006 - 11:01

Tramgenootschap jubileert met tramjaarkalender 2007

Deventer

Het Genootschap tot Aanleg, Instandhouding en Exploitatie van Enen Electrischen Tramlijn in de Gemeente Deventer bestaat in 2007 25 jaar. Ter gelegenheid daarvan heeft het Genootschap een Kalender 2007 uitgebracht. Hierop is per maand een foto te zien van een tram ergens in Deventer.

A.H. Godlieb, vicevoorzitter van het Genootschap, bood vrijdag op het stadhuis het eerste exemplaar aan van deze kalender aan mr. I.R. Adema, plaatsvervangend wethouder Verkeer en Vervoer.

Het Genootschap strijdt reeds 25 jaar voor de aanleg van een electrische tram in Deventer. Enkele jaren geleden heeft het aan het gemeentebestuur een brochure aangeboden met daarin een voorstel voor een tramlijn over de ‘ringlijn’: vanaf het NS Station-Handelskade-Snipperlingsdijk-Holterweg-Oostriklaan-Leonard Springerlaan-Nico Bolkesteinlaan-Henri Dunantlaan-Van Oldenielstraat-Margijnenenk-Lebuïnuslaan-Overstichtlaan-Zwolseweg-Singel.

Volgens het Genootschap leent deze route zich uitstekend voor een tramlijn. Er liggen veel voorzieningen aan, zoals winkelcentra, scholen, ziekenhuizen, De Scheg en andere sportaccommodaties, terwijl ook grote delen van de Deventer woonwijken op loopafstand van deze route liggen. Bovendien is een groot aantal wegen vanwege hun profiel zeer geschikt voor een tramlijn. (bijvoorbeeld de middenberm.)

Van twaalf plaatsen langs deze route zijn foto’s genomen, waarin een (Rotterdamse) tram is gemonteerd. Al bladerend door de kalender reist de kijker zo virtueel per tram langs de route en is na een jaar weer op het uitgangspunt aangekomen. Het Genootschap wil de Deventer bevolking met deze kalender nog eens laten zien hoe goed een tram in Deventer zou passen.

Het Genootschap is zich zeer wel bewust van de grote investeringen die daarvoor nodig zijn, maar gaat desondanks onverdroten voort met zijn pogingen om van Deventer een gastvrije tramstad te maken.
Provincie:
Tag(s):