woensdag, 11. januari 2006 - 14:32

Transfer Thompson op losse schroeven

Het is nog maar de vraag of de overgang van Archie Thompson van Melbourne Victory naar PSV nog doorgaat. De huidige werkgever van de spits wil Thompson niet zonder slag of stoot laten gaan.

De kink in de kabel zit hem vooral in de constructie van de overgang. PSV wil de aanvaller eerst tot het einde van het seizoen huren om hem daarna definitief naar Eindhoven te halen. Melbourne Victory is het eens met deze constructie, alleen zitten zij niet op dezelfde golflengte als PSV.

De Australische vereniging verlangt van de landskampioen dat zij bij een huur niet alleen het salaris van Thompson voor haar rekening neemt, maar ook nog eens een huursom van 100.000 euro overmaakt naar de rekening van Victory. Mocht PSV Thompson aan het einde van dit seizoen definitief over willen nemen, dan willen de Aussies op dat moment de transfersom bepalen.

PSV vindt de eisen te hoog. Zij zouden Melbourne Victory hebben aangeboden het salaris van Thompson bij een verhuur over te willen nemen en bij een eventuele transfer 330.000 euro naar de club uit Down Under over te willen maken. Mocht Thompson de Eindhovenaren voor een andere club verlaten, dan krijgt het ook nog eens twintig procent van die transfersom.

"We willen de speler niet frustreren maar we moeten wel een gezonde balans vinden tussen zijn belang en dat van de club. Wij proberen een club te bouwen en niet als handelshuis voor spelers te dienen", aldus voorzitter Geoff Lord in de Herald Sun.

Als Melbourne Victory voet bij stuk houdt, dan ziet de zaakwaarnemer van Thompson, John Grimaud een transfer naar Eindhoven somber in. "PSV heeft mij aangegeven dat de deal zo niet rondkomt."
Categorie:
Tag(s):