zaterdag, 26. augustus 2006 - 17:47

Traumahelikopter strandt bij ernstig ongeval

Son en Breugel

Zaterdag rond het middaguur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een ernstig ongeval op de Boslaan in Son en Breugel. Ter hoogte van de rotonde met de Vlinderlaan was een motorrijdster van de weg geraakt en in een sloot terecht gekomen.

Vanwege de ernst van haar verwondingen werd, naast twee ambulances, ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze was na ongeveer tien minuten ter plaatse en de MMT-arts en verpleegkundige verleenden assistentie aan het reeds aanwezige ambulancepersoneel.

Het slachtoffer werd ter plekke gestabiliseerd en het was de bedoeling haar per traumahelikopter over te brengen naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Kort voor het vertrek vond de piloot, tijdens een korte inspectie van het toestel, een klein defect in de vorm van een losse schroef bij de dakrotor.

Omdat de heli daardoor uit voorzorg niet ingezet kon worden, is het slachtoffer onder begeleiding van de MMT-arts overgracht naar het St.Elisabethziekenhuis in Tilburg. De verpleegkundige en piloot bleven achter in Son in afwachting van een onderhoudsmonteur die vanuit Duitsland onderweg was.
Provincie:
Tag(s):