vrijdag, 17. november 2006 - 21:56

Trials levert flinke bijdrage aan de verkeersveiligheid

Assen

Op zaterdag 18 november aanstaande ontvangt de Trials-organisatie samen met de heer Swierstra, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de provincie Drenthe, op het TT-circuit in Assen de 1000ste deelnemer aan het rijvaardigheidsprogramma Trials. Trials is daarmee binnen twee jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol programma dat een belangrijke bijdrage levert aan het vergroten van de verkeersveiligheid in Drenthe.

Jonge automobilisten kunnen met Trials in een dagvullend programma op het circuit van Assen ervaren ‘wanneer de auto de macht overneemt en je zelf de macht over het stuur verliest'. Het programma bestaat uit diverse onderdelen, zoals het remmen op nat wegdek, het maken van een noodstop en rijden in een vrachtwagen. Ook wordt de jongeren geleerd hoe ze moeten reageren als de wielen van hun wagen in de berm terechtkomen.

Trials is in 2005 gestart als een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, verkeersveiligheidsorganisatie VVN, de provincie Drenthe en alle Drentse gemeenten. In 2005 namen ruim 300 Drentse jongeren tot 27 jaar deel aan de rijvaardigheidstrainingen. In oktober 2006 is Trials in Limburg van start gegaan en nog deze maand gaat Trials ook van start in Friesland. Hierna is ook Groningen aan de beurt.
Provincie:
Tag(s):