vrijdag, 10. februari 2006 - 21:33

Trio bekent uit de hand gelopen vernielingen

Venray

Met de aanhouding van twee vrouwen en een man heeft de politie van Venray zo’n 20 vernielingen van auto’s opgelost. De verdachten zijn een 22-jarige vrouw uit Venray, een 20-jarige vrouw uit Blerick en een 18-jarige man uit Horst. Op 12 november vorig jaar hebben zij de vernielingen gepleegd in Venray, Overloon, Holthees, Horst, Leunen en Blerick.

Op die bewuste dag wilde de 22-jarige vrouw uit Venray iemand een hak zetten door de ruiten van de auto van deze persoon in te slaan. Dit deed ze samen met de twee andere verdachten. Toen dit gebeurd was, dachten ze dat dit misschien op zou vallen waarna ze de ruiten van zes willekeurige auto’s in Venray vernielden. Vervolgens gingen ze naar Overloon en Holthees waar ze ook twee auto’s vernielden. Ook in Horst en Blerick moesten auto's het ontgelden. In totaal werden van zo’n 20 auto’s de autoruiten vernield.

De volgende dag werden ze bang dat iemand hun auto had gezien waarin ze tijdens het plegen van de vernielingen hadden gereden. Deze auto werd vervolgens ook vernield en gedumpt in een bos in Meterik. Bij de politie deden ze aangifte van diefstal van het voertuig.

De politie stelde een onderzoek in waarna de verdachten in beeld kwamen en de vernielingen uiteindelijk zijn opgelost. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld en moeten zich over enige tijd voor de rechter verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):