zondag, 11. juni 2006 - 10:37

Trouwen op de kermis

Tilburg

De gemeente Tilburg wil verliefde of verloofde paren in de gelegenheid stellen om tijdens de Tilburgse Kermis te trouwen. Een groot deel van de huwelijksvoltrekking zou dan bij een attractie of op een markante plaats van het kermisterrein kunnen plaatsvinden. In combinatie met een formele handeling in het stadhuis geldt dit huwelijk voor de burgerlijke stand dan als een écht huwelijk .

“Vele liefdes ontstaan op de Tilburgse kermis. Bij de schietkraam of in het nachtleven. Het evenement is al sinds jaar en dag een magneet voor verliefde paren en nieuwe kennismakingen. Volop reden dus om kermisgeliefden de kans te bieden om tijdens dit evenement te trouwen�, geeft wethouder Hans Janssen (evenementen) aan. “Bij grote belangstelling zou je bijvoorbeeld naar een huwelijksceremonie met meerdere paren tegelijk op één dag kunnen kijken.�

“We verwachten hiermee ook in te spelen op een behoefte van mensen, die minder waarde hechten aan een traditionele huwelijksvoltrekking. Ook vant te denken aan mensen die elkaar ooit op roze maandag hebben ontmoet en de symboliek om op deze dag te trouwen bijzonder op prijs stellen. Met alle decor en uitstraling die bij dit evenement hoort�, aldus de wethouder.

Normaal gesproken is het niet mogelijk om op de Tilburgse Kermis de huwelijksceremonie te laten plaatsvinden. Speciaal voor de mensen die een band met de kermis hebben wil de gemeente nu graag een uitzondering maken. “En dat maakt de kermis tot een nóg feestelijker evenement�, aldus Janssen.
Provincie:
Tag(s):