maandag, 10. juli 2006 - 7:01

Turkse zakenman vermist

Apeldoorn

De Apeldoornse politie stelt een onderzoek in naar de vermissing van een Turkse zakenman. De man verbleef voor zaken in de Gelderse stad en zijn vermissing werd afgelopen weekend bij de politie gemeld. Tips over de vermiste man kunnen worden doorgegeven via de gratis getuigenlijn van de politie Apeldoorn.

Zaterdag1 juli werd de Apeldoornse politie geïnformeerd over de vermissing van de 42-jarige Turkse zakenman Naci Havucgil. De man die regelmatig voor zaken naar Nederland komt, verblijft dan meestal in hotels in Apeldoorn of directe omgeving.

Sinds mei van dit jaar was de man weer in Nederland. Hij voerde voor zijn werk, een bedrijf dat koelinstallaties voor vrachtwagens levert, diverse zakelijke besprekingen in Nederland en België. Voor maandag 26 juni had zijn bedrijf een vlucht voor hem geboekt en zou hij via Schiphol naar Turkije afreizen.

Voor de rit naar Schiphol had hij op zondag 25 juni nog een gesprek met een kennis, die hem naar de luchthaven zou brengen. Dit gesprek vond plaats in een horecazaak aan de Stationsstraat in Apeldoorn, waar de man omstreeks 11.00 uur die dag wegging.

In dit gesprek gaf hij aan, dat hij die bewuste zondag nog naar het zuiden van het land ging, daar de nacht zou doorbrengen om vervolgens maandag weer naar Apeldoorn te komen voor de rit naar Schiphol. Zijn koffer had hij al bij de bewuste kennis achtergelaten. Waar hij zou overnachten is niet bekend, maar op de bewuste maandag verscheen hij niet in Apeldoorn.

Zijn compagnon en bekenden hebben eerst zelf een onderzoek ingesteld. Toen dit niets opleverde werd de politie geïnformeerd. Deze stelde een eerste oriënterend onderzoek in. Opvallend is, dat het paspoort van de zakenman in zijn koffer werd aangetroffen. Hierdoor is nu wel een kopie van de foto uit het paspoort beschikbaar is, waardoor er mogelijk tips bij de politie binnenkomen.

De man voldoet aan het volgende signalement. Hij is 1.75 groot en heeft een normaal postuur. Hij is enigszins kalend en heeft verder zwart haar en bruine ogen. Van zijn kleding is alleen bekend dat hij een beige broek en een bruin overhemd droeg.

De politie Apeldoorn vraagt dan ook wie de bewuste zakenman na zondag 25 juni nog heeft gezien. Men kan bellen met de gratis getuigenlijn van de politie Apeldoorn. Het nummer is 0800 – 0233392 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000of het landelijke politie-nummer 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):