woensdag, 8. februari 2006 - 13:47

TV-kok Vincent van Essen leest voor

Zwolle

De bekende Zwolse kok Vincent van Essen, die op zondag altijd de heerlijkste gerechten bereidt bij het RTL-4 programma Life and Cooking van Irene Moors en Carlo Boszhart, was woensdagmorgen 8 februari te gast als voorleesvader bij kinderdagverblijf de Blauwe Panter aan de Kerkweg in Zwolle/Berkum. Zijn publiek was zeer enthousiast en luisterde aandachtig.

Voor deze ene keer stond Vincent niet voor de camera's en achter de pruttelende potten en pannen maar voor een zeer bijzonder publiek. Kok Vincent las voor aan zo’n 20 baby’s, dreumessen en kleuters in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Dat de televisiekok op kinderdagverblijf de Blauwe Panter ging voorlezen was geen toeval. Zijn 3-jarige dochter Isis is namelijk een dag per week te vinden op de crêche en wordt daar vertroeteld door de leidsters. Ook zijn bijna 7 jaar oude zoontje Noah ging tot aan z’n vierde jaar naar de Blauwe Panter.

Thuis leest hij regelmatig een verhaaltje voor aan z’n eigen kinderen wanneer hij ’s avonds niet hoeft te werken.
Vroeger was hij niet zo’n boekenwurm ondanks dat z’n moeder uitgeefster is van kinderboeken. ,,Ze had ook graag gezien dat ik veel boeken zou lezen. Helaas is dat er niet veel van gekomen doordat ik teveel andere hobby’s had" aldus Vincent.
‘Kruistocht in Spijkerbroek�van Thea Beckman heeft wel zoveel indruk op hem gemaakt dat hij er nu nog wel eens over droomt.

Vanmorgen las hij aan zo'n twintig kinderen twee boekjes voor: 'Varkentje Jan telt tot tien' en 'Lieve mama'.

Ondanks dat Vincent meer thuis is in het culinaire gebeuren ging hem dit uitstekend af.
Provincie:
Tag(s):